Уика форум
Добре Дошли! Весели Коледни и новогодишни празници!


Уика форум
 
ИндексИндекс  PortalPortal  CalendarCalendar  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Свещите...

Go down 
Иди на страница : 1, 2  Next
АвторСъобщение
velvet_s
PRO
PRO
avatar

Брой мнения : 96
Join date : 16.03.2010
Age : 31
Местожителство : Бургас

ПисанеЗаглавие: Свещите...   15/4/2010, 17:05

Ако на темата не и е тук мястото,админчето да се погрижи Razz

Ето какво съм си записала в книгата за свещите:

бяла свещ-баланс,мир,чистота,невинност и власт.Използва се за медитация,търсене на истината.Използва се при лечебни ритуали за зъбобол и счупени кости.Символизира Богинята

червена свещ-Символизира енергия и живот,кръв,раждане,любов,секс,смърт,страст.Използва се при защитна магия.Дава кураж и ентусиазъм.Символизира огъня и Бога

Зелена свещ-Символизира пари и хармония.

Розова свещ-Символ на емоционална любов и романтика.Използва се в ритуали за лекуване на духа,за привличане.

Синя свещ-за лечение и закрила.Успокоява,помага при медитация,предизвиква щастие,смях,радост.Използва се в ритуали и за мъдрост,вътрешна светлина и истина.

Лилава свещ-мистицизъм,мъдрост,успех,мир и сила.Висока честота на вибрации,работи бързо.За бързи промени;лекуване на духа.

Оранжева свещ-привличане,стимулация,контрол.Окуражаване,късмет и внезапни промени.Лек-кашлица,настинка,астма.

Кафява свещ-Привлича пари и финансов успех.Помага за емоционална стабилност и баланс,за учене,телепатия.Свързва се с намиране на изгубена вещ.

Жълта свещ-творчество,интелигентност,увереност.Свързва се с мъдрост,въображение и вдъхновение.За лечение при кожни заболявания и стомашни болки и "женски" проблеми.Символ на елемента "въздух"

Златиста свещ-Символизира пари,лукс,блясък
Върнете се в началото Go down
dragonfly_elf
MASTER
MASTER
avatar

Брой мнения : 126
Join date : 22.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   15/4/2010, 17:22

Благодаря за споделената информация! Точно тук й е мястото. =]
Върнете се в началото Go down
velvet_s
PRO
PRO
avatar

Брой мнения : 96
Join date : 16.03.2010
Age : 31
Местожителство : Бургас

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   15/4/2010, 17:38

Ако някой има да добави нещо да заповяда Smile
Върнете се в началото Go down
The Shadow
PRO
PRO
avatar

Брой мнения : 86
Join date : 15.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   17/4/2010, 23:51

Не е известен произходът на свещите. Съществуват обаче данни, че свещи от пчелен восък са били използвани в Египет, а също и в Крит, някъде преди около 3000 г. пр. н.е. Освен от восък, свещи древните правили и от смола. Днес свещи се правят от пчелен восък, парафин, стеарин и други.

В Египет свещите са използвани в ритуали за предизвикване на съновидения. Сядали на тъмно с лице на юг и гледали пламъка, докато не им се привиди някое божество, след което лягали да спят, вярвайки, че именно това божество ще им се яви на сън и ще отговори на техни въпроси.

Около 200 г. н.е. свещите са масово използвани в езическите религиозни практики, по сведения на Тертулиан. По-късно свещите навлизат и в християнските църковни ритуали, главно като връзка с мъртъвците, украса и други, за католиците - гонене на демони, защита от нападения на вещици и други.

Свещите, също и техният пламък, са съставна част на класическата магия. През вековете свещите, ползвани за магия, са били с най-различна форма, големина, цвят и са били направени от най-различен материал и били комбинирани с всякакви специално подбрани за целите на конкретна магия масла, билки, талисмани. На свещите понякога се изрязват символи. Пламъкът се ползва за концентрация на намерението при медитация/ автохипноза.

За нуждите на магията се препоръчва свещите да се купят специално за тази цел, а не да се вземат ползвани. Както и след като една свещ е ползвана в ритуал, тя не следва да се ползва повече.

Формата и големината на свещите се избират според както подскаже вътрешната интуиция, че е най-подходящо.

Подборът на цвета на свещите, това, дали ще са с аромат и евентуално ако са - какъв точно ще бъде този аромат, е въпрос на себепознание.

В класическата магия свещите са неразделна част от магическия ритуал. Със свещи в някои видове ритуали се отбелязват посоките на света, като свещите могат да са едноцветни или в какви ли не цветове. Някои магически традиции препоръчват следния избор на цветове за свещите за обозначаване на посоките, както следва, примерно:

Изток - златист
Юг - червен
Запад - зелен
Север - син

Повечето магически школи препоръчват допълнително да се палят всякакви свещи, вкл. в качеството им на олтарен огън.

Някои магически школи делят свещите на видове:

- Олтарни. Това са две голями свещи (често бели или черни, или една бяла и една черна според зависи); Разполагат се в двата срещуположни края на магическия олтар и се палят винаги преди всички други свещи.

- Жертвени свещи. Тези свещи обикновено са в подходящ за целта на магията цвят и се разполагат на усет. Ползват се за концентрация/ медитация/ автохипноза по време на мигията.

- Дневни свещи. Става въпрос за свещи, ползвани в един ритуал с няколкодневна продължителност. Когато става въпрос за магия, която е планувано да се върши в няколко поредни дена, свещите не се сменят, а се горят на части за деня, според свършеното и от там името им. Обикновено стоят в предната дясна част на олтара, но не е задължително.


Много е важно да се осигури безопастност, когато се ползват свещи. Стаята трябва да е с възможност за проветряване, а в близост до свещите не следва да има запалими материали. Свещите трябва да са в свещници, а не да са лепени по капачки или нестабилно закрепени върху някакви подръчни подложки.

Свещите са олицетворение на стихията на Огъня и затова се използват най-вече в магии, свързани като цяло с именно тази стихия, т.е. в магии, целящи да донесат личностна промяна, творчество, вдъхновение, самоусъвършенстване, самоизразяване, активност, постоянство и целенасоченост, разкриване на индивидуалността. Посоката, символизираща Огъня като стихия е Юг.

Тъй като чрез цветовете се правят и редица асоциативни връзки, което дава възможност цветът да бъде използван в качеството му на код или на символ, е цветът на свеща трябва да е внимателно подбран според личният символен усет за цвят, който е специфичен за всеки човек.

Обикновено в различните магически школи въпреки това се дават значения на цветовете. Тези класификации са най-различни и често противоречиви. Давам само информативно най-разпространеното като идея за символи на цветовете на свещите и за какви цели се ползват обикновено:

Бяла свещ

Олтарна свещ/ жертвена свещ/ дневна свещ.
Символ: чистота, искреност, мъдрост, истиная лекотата, свобода, смърт.
В магическата практика се ползва: за изчистване на съзнанието от мисли и изобщо за очистителни ритуали, за успокоение.

Черна свещ

Олтарна свещ / жертвена свещ/ дневна свещ.
Символ: смърт, тайнственост, загадка, мрак.
В магическата практика се ползва: в магии за защита, за добиване на увереност в себе си. Също така се ползва за очистителни ритуали. В черната магия се ползва при медитация с цел опознаване на несъзнаваното.

Сива свещ

Жертвена свещ/ дневна свещ.
Символ: обаяние, очарование, неутралност, неутрализация.
В магическата практика се ползва: в магии за добиване на контрол над дадена ситуация.

Червена свещ

Жертвена свещ/ дневна свещ.
Символ: огън, горене, кръв, агресия, решителност, страст.
В магическата практика се ползва: за решавани на проблеми в личен аспект, свързани с недостатъчно решителност и в магии за любов, страст.

Зелена свещ

Жертвена свещ/ дневна свещ.
Символ: спокойствие, мекота, отпускане, стабилност, увереност.
В магическата практика се ползва: в магии, в които присъства стихията Земя (например магии за пари, за плодородие и други). А също се ползва и в магии, целящи да дадът отмора.

Жълта свещ

Жертвена свещ/ дневна свещ.
Символ: нетърпеливост, интуиция, комуникативност, интелект.
В магическата практика се ползва: в магии, свързани с развитие на интелекта, на творчеството, за уравновесяване на емоциите, за помощ в запомнането и обучението, за подобряване на комуникативни способности.

Оранжева свещ

Жертвена свещ/ дневна свещ.
Символ: храброст, здраве, творчество, активност, вътрешно равновесие, адаптация, авторитет, власт, спокойствие.
В магическата практика се ползва: в магии, свързани с промяна на някакви лични качества: например в магии за разрешаване на проблем, който изисква спокойна оценка на ситуацията, увереност и добра логика или в магии от типа, ако на човек му е тъжно и гадно по някакъв повод, пали такава свещ с идеята да му се оправи настроението.


Синя свещ

Жертвена свещ/ дневна свещ.
Символ: вода, вътрешна концентрация, вътрешно задълбочаване.
В магическата практика се ползва: при работа със сънища.


Виолетова свещ

Жертвена свещ/ дневна свещ.
Символ: емоционалност, тревожност, агресия, интуиция.
В магическата практика се ползва: в защитни ритуали.
Върнете се в началото Go down
dragonfly_elf
MASTER
MASTER
avatar

Брой мнения : 126
Join date : 22.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   18/4/2010, 01:45

Благодаря за информацията, The Shadow. Значи, когато египтяните са виждали онези божества, всъщност това е било автохипноза? Или пак нещо не съм разбрала както трябва..?
Върнете се в началото Go down
The Shadow
PRO
PRO
avatar

Брой мнения : 86
Join date : 15.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   18/4/2010, 02:49

dragonfly_elf написа:
Благодаря за информацията, The Shadow. Значи, когато египтяните са виждали онези божества, всъщност това е било автохипноза? Или пак нещо не съм разбрала както трябва..?

Не са виждали божества. Smile
Върнете се в началото Go down
Dumnorix
MASTER
MASTER
avatar

Брой мнения : 280
Join date : 26.09.2009
Age : 35
Местожителство : София ..и навсякъде другаде..

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   18/4/2010, 04:42

Или поне не точно? А колко от създаваните егрегори заживяват собствен живот? Колко от душите се свързват със свободните енергии , структури итн и се превърщат в "нещоси" ?

Наистина ли изобщо не съществуват други неща освен самите нас?
Върнете се в началото Go down
The Shadow
PRO
PRO
avatar

Брой мнения : 86
Join date : 15.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   18/4/2010, 16:14

Проучванията ми показват, че не съществуват такива неща.
Върнете се в началото Go down
Pheonix
асоциален
асоциален
avatar

Брой мнения : 5
Join date : 18.04.2010
Age : 22
Местожителство : София

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   18/4/2010, 18:33

Относно съществуването на други "неща":
Всеки сам трябва да стигне до своя извод относно "другото", различното. Някой смятат че това е нашеро подсъзнание , което яростно работи по създаването на други същества, с които да оправдае собственото си чудо. Други хора смятат , че са зависими от прищавките на по-висши същества. Никой не знае окончателния отговор. Важно е сам, че какъвто и да е той , трябва сами да го открием и да вярваме в него.Важното е човек да се чувста добре, вярвайки в ещо, а какво е то е без значение. Smile
Върнете се в началото Go down
Dumnorix
MASTER
MASTER
avatar

Брой мнения : 280
Join date : 26.09.2009
Age : 35
Местожителство : София ..и навсякъде другаде..

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   18/4/2010, 20:21

Феникс поздравления!

..да Уика на практика не се интересува дали това което "се призовава по време на ритуал" идва от нашето подсъзнание или е дух , душа на растение или дух на животно.
За нас е важно че нещо ни отвръща и ни помага да разбираме по добре света около себе си и да се чувстваме по добре в него. А дали духът на някое животно ни е подсказал къде да намерим по добра паша за стада си , духът на някое дърво ни е помогнал да спомогнем за лечението на близко з анас същество ( било то човек или животно или растение) ..или пък това е било подсъзнаието ни и нашата интуиция- за нас няма значение. Резултатът е един и същ.
За това приемаме съществуването на такива неща като даденост и им показваме уважението си и приятелското си отношение. Приемаме ,че Вселената е жива и се държим с нея така , както бихме искали и тя да се държи с нас.
Върнете се в началото Go down
Pheonix
асоциален
асоциален
avatar

Брой мнения : 5
Join date : 18.04.2010
Age : 22
Местожителство : София

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   18/4/2010, 21:15

Да, Dumnorix, здравей. Smile По-скоро ние сами си създаваме божества и ритуали, за да ни е по-лесно да повярваме че нещо е възможно.Например, когато чуеш , че можеш да предизвикаш природните стихии това ти се струва неверотно, но когато ти се каже , че друг го е постигнал и се обясни как и защо( а дри и обяснението да не е вярно) на теб ти е по-лесно да повярваш в собствените си способности.
По-добре да спра да говоря по темата , защото все пак това е Тема за свещи... Laughing
Та! За свещите.. Аз пък съм чувала също, че свещите се подбират, при някои по специалн кръгове, когато се викат всички стихии, о цвят спрямо елемента.Съответно - Въздух - Жълт; Огън Червен; Вода- Син; Земя -зелен и Дух(Spirit - не знам как е точният термин на бг) - Лилав. Smile
Върнете се в началото Go down
Dumnorix
MASTER
MASTER
avatar

Брой мнения : 280
Join date : 26.09.2009
Age : 35
Местожителство : София ..и навсякъде другаде..

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   19/4/2010, 02:05

Нашето съзнание си ги изработва само. Те са нещо като "преводачи" към целия останал свят. Много по лесно е да общуваш с нещо което прилича на теб. А не можеш да почиташ нещо без да контактуваш с него.

Smile това за пдбирането на цветовете е така Smile символиката на цветовете е доста устойчива.
Разбира се други култури биха подбрали друи цветове.. но за европейската са това.

Разликата идва от това , че заобикалящата среда в Европа , Африка и Азия е различна.

Земята при индианците е червена, заради глинестата почва в Америка например..
А за китайците въздухът е бял... заради наситеността с влага на въздуха...

Но ние сме европейци и свързваме елементите с тези цветове.


Свещи има във всяка традиция- изпозлват ги и другите течения.

Най-просто казано- пламъчето , огънят- това е енергия, сила , топлина , живот.
В съзнанието на европееца , където огънят носи живот (или поне го запазва) , да запалиш свещ- значи да дадеш живот, да одухотвориш. така запалените свещи на пентаграмата или олтара да речем го зареждат с енергия , превръщат го във нещо живо. А щом нещо е живо- с него може да се общува Smile

Спомнете си как в приказките вълшебниците си говорят с огнището да речем.

Или пък приказката за Хензел и Гретел , където има една говореща свещ Smile

А при християните свещта е символ на душата на човека- което пък е"взаимствано" от религията на езически Рим..
Върнете се в началото Go down
The Shadow
PRO
PRO
avatar

Брой мнения : 86
Join date : 15.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   22/4/2010, 18:32

Няма такова нещо "Уика не се интересува". Това е твое твърдение, не на уика.
Относно това:
Цитат :

.да Уика на практика не се интересува дали това което "се призовава по време на ритуал" идва от нашето подсъзнание или е дух , душа на растение или дух на животно.

За нас е важно че нещо ни отвръща и ни помага да разбираме по добре света около себе си и да се чувстваме по добре в него.


Значи било важно нещо да отвръща, а какво... Уика (ти, защото в уика такова нещо няма) не се интересува...

За пореден път те изловявам да пишеш в множествено число. Кой те е упълномощил? Или... Кои сте там в теб и колко сте?

Ето клип с Бай Ангел Пророка, заснет от "Господари на ефира". На Ангел Пророка му отвръща нещото "Исус". И то доста стабилно му отвръща, както се полага на човек, който няма автоцензура на това, което допуска да му отвръща.

http://vbox7.com/play:9cc5679d

Пак повтарям: ТАКИВА ЗАНИМАНИЯ НЕ СА БЕЗОПАСНИ. Те имат МНОГО СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ и АКО НЕ СЕ ВНИМАВА се ПОЛУДЯВА и бай Ангел Пророка е само капка в морето на тази лудост. И че не един и двама са платили тази цена и ще продължат да я плащат. И че не един и двама не осъзнават, че я плащат. И тук няма значение дали ще го наричаш уика, магия или ако щеш и бла-бла. Зад тези понятия стоят определени принципи и те са едни и същи навсякъде.

А ти тук с няма такава увереност твърдиш в множествено число, че е от значение нещо там, неясно какво, да отвръща. Ако можеш, вземи мерки, защото не само себе си осакатяваш. No Осакатяваш и хората, които те четат и ти вярват, че няма проблем да си вярва човек, че нещо там неидентифицирано отвръща.
Върнете се в началото Go down
Dumnorix
MASTER
MASTER
avatar

Брой мнения : 280
Join date : 26.09.2009
Age : 35
Местожителство : София ..и навсякъде другаде..

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   22/4/2010, 23:00

Ако се доверяваме на твърдението ,че други същества освен нас самите няма- то тогава няма от какво да се безпокоим.
Не можеш посто така да отхвърлиш с лека ръка всичко в което са вярвали и всичко което са правили езическите народи по света.
Още повече в този форум и в разделите посветени на Уика.
Уика приема съществуването на боговете , духовете и съществата от "други светове".
Дори и те да проекции на собственото ни съзнание- факт е че нито индианците , нито келтите , нито викингите , славяните , римляните или който и народ да хванеш не е пострадал от "масово полудяване" благодарение вярата си в богове.

За мен Боговете съществуват. Аз ги харесвам. Заглавието на форума предполага обмен на идеи между хора които ги харесват.
Върнете се в началото Go down
velvet_s
PRO
PRO
avatar

Брой мнения : 96
Join date : 16.03.2010
Age : 31
Местожителство : Бургас

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   22/4/2010, 23:17

Разбирам,че всеки си има гледна точка,разбирам че е нормално да се спори,ама тоя тон....е,това не го разбирам Rolling Eyes .Какво ви става бе,хора?!Не може ли без заяждане да спорите?
Върнете се в началото Go down
The Shadow
PRO
PRO
avatar

Брой мнения : 86
Join date : 15.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   23/4/2010, 01:36

@Dumnorix

Част от отговорите на въпросите, които повдиташ по тази тема, а и по други, давам тук:

http://wicca.nightforum.net/forum-f1/topic-t58.htm#454
Върнете се в началото Go down
dragonfly_elf
MASTER
MASTER
avatar

Брой мнения : 126
Join date : 22.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   24/4/2010, 01:26

Добре де, не виждали божества... и пак никой не ми отговори дали е автохипноза, защото съвсем се омешах... ама щом ви е по-важно да изтъкнете кой повече знае и кой е по-прав - окей. Аз ще си намеря кой да ми обясни >.> Пък какво толкова ако не разбера... Пък какво ли ви пука на вас. По-важното да оспорим и да покажем колко сме по-прави, отколкото да помогнем на този, който пита...
Върнете се в началото Go down
Dumnorix
MASTER
MASTER
avatar

Брой мнения : 280
Join date : 26.09.2009
Age : 35
Местожителство : София ..и навсякъде другаде..

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   24/4/2010, 01:43

Всъщност не е точно автохипноза. По- скоро..

Представи си че мозъкът ти е един излъчвател...а съзнанието ти е един филм. След това си представи ,че целия свят е нещо като гигантски екран. В момента в който мозъкът ти започне да работи на честота "богове" на тоя екран тръгва филма "богове".

В смисъл- боговете са вътре в нас. Те са част от нас. Понякога подсъзнанието ни им дава някакъв вид автономия. В смисъл филма дето ние си го прожектираме .. му нямаме сценария и сценария сам си се пише директно от тоа , което е вътрешния ни свят.

Така че богове има, но те са проекция на нашето собствено съзнание и подсъзнание. Или.. на колективното (на много хора) такова.
Върнете се в началото Go down
The Shadow
PRO
PRO
avatar

Брой мнения : 86
Join date : 15.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   24/4/2010, 03:22

Не е така, Dumnorix. Като психолог изтръпвам от интерпретациите, които правиш на теорията на Фройд. Не е за тук такова обяснение, но ако ти се чете, някой ден ще седна да ти напиша на ЛС за несъзнаваното (няма такова нещо "подсъзнание"- то е рожба на калпави родни преводачи, както и другия виц - "безсъзнателно"), за несъществуването на колективното несъзнанавано (или как Юнг плагиатства една идея на Фройд и само и сменя името и за други негови кражби на идеи, което води до това Фройд да го изхвърли Юнг от кръга на психоаналитиците) и изобщо какво по-точно е писал Фройд за несъзнаваното и прочие...


Последната промяна е направена от The Shadow на 24/4/2010, 03:24; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото Go down
The Shadow
PRO
PRO
avatar

Брой мнения : 86
Join date : 15.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   24/4/2010, 03:23

dragonfly_elf написа:
Добре де, не виждали божества... и пак никой не ми отговори дали е автохипноза

Автохипноза или мечтаене е, според зависи от способността за управление на състоянията на съзнанието.
Върнете се в началото Go down
wolf
НАПРЕДНАЛ
НАПРЕДНАЛ
avatar

Брой мнения : 40
Join date : 15.04.2010
Age : 25
Местожителство : София

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   30/4/2010, 01:52

Тоя бай ангел пророка или там къвто е (нарочно му пиша името с малка буква Wink ) незнам дали се е занимавал с окултизъм, но от клипчето се подразбира че е нормален луд човек под нормален имам предвид човек който неразбира от окултизъм Smile + това той си казва че е бил в лудница Smile , но също така подкрепям идеята че трябва да се внимава с окултизма защото найстина има хора който завършват в лудници след време Smile
Върнете се в началото Go down
Sfetulia
новак
новак
avatar

Брой мнения : 11
Join date : 19.04.2011
Age : 45
Местожителство : Jyväskylä

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   19/5/2011, 21:36

Да попитам нещо за свещите.Какво се прави с недогорялата свещ след приключване на ритуала,след като не е упоменато,че се оставя да изгори?Може ли да се претопи в друга свещ,хвърля ли се или нещо друго?
Върнете се в началото Go down
Dumnorix
MASTER
MASTER
avatar

Брой мнения : 280
Join date : 26.09.2009
Age : 35
Местожителство : София ..и навсякъде другаде..

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   19/5/2011, 22:49

Аз лично си ги ползвам пак. Но пък от друга страна- използвам свещите , които ми служат и за осветление , в смисъл от торбата "чаени" свещи от Метро или кутията "Битови свещи" от "Левчето" вземам 1 , 3 ,5 или колкото там ми трябват за ритуал , ползвам си ги и после обратно в торбата / кутията както в 99% от случаите след това същите тея свещи служат на вечеря , когато изгасне тока /гръмнат бушоните или пък просто когато ми се стои на свещи.
Върнете се в началото Go down
Sfetulia
новак
новак
avatar

Брой мнения : 11
Join date : 19.04.2011
Age : 45
Местожителство : Jyväskylä

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   22/5/2011, 15:02

Благодаря.А има ли значение свещникът от какъв материал е,и може ли да се използват тези от ежедневието или трябва да е специално предназначен за ритуали?
Върнете се в началото Go down
Звездица
асоциален
асоциален


Брой мнения : 3
Join date : 19.03.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   2/6/2011, 16:58

Аз предпочитам да заравям свещите или да ги доизгоря. За свещтниците - както ти е удобно. От две години си търся съвършените свещтници за ритуали и докато ги намеря използвам тези от ежедневието.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Свещите...   

Върнете се в началото Go down
 
Свещите...
Върнете се в началото 
Страница 1 от 2Иди на страница : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Уика форум :: Уика за новото поколение ... :: Ритуали и заклинания-
Идете на: